De 5 leukste excursies in de Dominicaanse Republiek

In deze blog neem ik je mee naar mijn top 5 excursies in de Dominicaanse Republiek!

1. Samana

Samana is een schiereiland gelegen in de Nordeste regio van de Dominicaanse Republiek. Hier kan je genieten van het lokale leven en de talrijke ongerepte stranden. Samana huist ook de hoogste waterval van de Dominicaanse Republiek, El Limon. Deze is bereikbaar na een stevige wandeling. Bezoek de waterval vroeg in de ochtend, om de bussen toeristen voor te zijn. Voor wie tussen Januari en Maart in de Dominicaanse Republiek verblijft, is walvissen spotten de meest bijzondere activiteit! Deze tours worden vaak aangeboden in combinatie met een bezoekje aan Cayo Levantado, het prachtige witte strandeiland voor de kust van Samana, waar talloze reclamefilmpjes zijn opgenomen en waar ook een 5 sterren hotel is gevestigd.

2. Los haitises

Dit adembenemende nationaal park is er eentje om nooit meer te vergeten. Met zijn begroeide bergen die uit de zee lijken te rijzen, dichte mangroves, diverse vogelsoorten en oude piratengrotten, is het niet zo vreemd dat dit park werd gebruikt voor de opnames van Jurassic Park.
De Cueva de la Linea, een van de grotten die als onderdak werden gebruikt door de Taino-Indianen, dankt zijn naam aan de spoorlijn waarover men vroege bananen en rijst vervoerde in de regio.

Het nationaal park van Los Haitises is een prachtig park met begroeide bergen, dichte mangroves en diverse vogelsoorten en is een leuke excursie om te doen tijdens jouw verblijf op de dominicaanse republiek
Saona is het bekendste eiland van de Dominicaanse Republiek.
3. Saona Island

Dit tropische paradijs lijkt uit een boekje te komen, en is met zekerheid het bekendste eiland van de Dominicaanse Republiek. Er zijn hier geen hotels, maar het is de perfecte dagtrip om helemaal te relaxen! Je kan er enkel heen met de Catamaran. Een bezoek aan het dorpje Mano Juan toont je hoe een kleine gemeenschap op dit eiland leeft. 

4. Het binnenland met een lokale toer

Deze lokale toers worden in vele formaten aangeboden. Je kan mee met een bus, een megatruck of een VIP jeep als je liever met een kleiner groepje op pad gaat. Een bezoek aan een sigarenfabriek, een suikerrietplantage, cacao-plantage en een ontmoeting met de lokale bevolking, weg van de toeristische plaatsen, doen je echt anders kijken naar dit land. 

Het prachtige binnenland van de Dominicaanse Republiek moet je zeker verkennen met een lokale toer.
Coloniaal Santo Domingo is zeker een bezoek waard om de geschiedenis van de Dominicaanse Republiek beter te begrijpen
5. Santo Domingo

Om de geschiedenis van de Dominicaanse beter te begrijpen, moet je zeker eens naar de hoofdstad Santo Domingo. De stad werd gesticht door Don Bartolomé Colon, de broer van Christoffel Columbus. De Zona Colonial staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Zo kan je hier bijvoorbeeld de oudste kathedraal van de Nieuwe wereld bezoeken, de Catedral de Santa Maria de la Encarnacion de Santo Domingo.

Saona eiland laat je wegdromen op witte stranden, blauwe wateren en prachtige palmbomen

Is dit jouw droombestemming?

Open chat
1
Stuur mij een berichtje!
Hey!
Heb je een vraag?
Stuur mij gerust een berichtje!
Groetjes,
Sofie