10 redenen om een auto te huren op Gran Canaria

Hoewel het Zuiden van het eiland leuker is om te verblijven, vooral door het warmere weer en de stranden voor een dagje ontspanning, zijn er genoeg redenen om de rest van het eiland te verkennen met een huurwagen. Hier alvast mijn favoriete stops met de auto.

1. Pico las nieves: Pico Las Nieves is het hoogste punt van Gran Canaria. Op een heldere dag kan je van hieruit zelfs de Teide vulkaan op Tenerife zien. 

2. Roque Nublo: In het centraal gelegen Tejeda, ligt het herkenningspunt van Gran Canaria, Roque Nublo. De indrukwekkende rots ligt in het binnenland, vlakbij het bergdorpje Tejeda. Je parkeert op de voorziene parkeerplaats en gaat van daaruit te voet verder.

3. Dunas de maspalomas: In het Zuiden van Gran Canaria ligt een uniek, beschermd natuurgebied. In de duinen van Maspalomas waan je je even in de Sahara. Dit is ook een unieke locatie om de zonsondergang te kijken. 

4. Las palmas old town: De wijk Vegueta in Las Palmas zal je verrassen door zijn coloniale stijl. Hier vindt je het “Casa museo de Colon” een museum genoemd naar Christopher Columbus en de prachtige Sata Ana kathedraal. Wanneer je hier de hoofdstraat over gaat, dan wandel je het nieuwe gedeelde van de stad binnen. 

5. Arucas: Wanneer je richting Arucas rijdt, raak je onmiddellijk aangetrokken tot de gigantische Juan Batista kerk. Met zijn Gothische stijl, torent deze kerk boven het dorp uit. Parkeer langs de kant van het dorp en maak een wandeling door de kleine straatjes tot aan het publieke park. 

6. Teror: Wandel over de Alameda boulevard naar het dorpsplein en geniet van de uitstraling van de typische balkons, die zo kenmerkend zijn voor dit eiland. 

7. Aguimes: Aguimes is volgens mij een van de mooiste dorpen van Gran Canaria. Je loopt precies een andere wereld binnen. Er zijn talloze smalle steegjes, waar je ook verschillende beeldhouwwerken van diverse kunstenaars kan spotten. Op het plein voor de Iglesia de San Sebastian, kan je genieten van een heerlijke koffie en een taartje in de namiddag. Op donderdag kan je in Aguïmes de boerenmarkt bezoeken.

8. Galdar: Gelegen tussen de vulkaanheuvels in het Noorden van het eiland, is Galdar, een van de meest authentieke dorpen van Gran Canaria. Breng zeker een bezoek aan de historische bezienswaardigheden, en aan de Marcado de Galdar. Neem ook een jas mee, het kan hier namelijk een stuk kouder worden dan in het zonnige zuiden.

9. El Bufadero de la Garita: Ontdek het watergeweld van El Bufadero. Hier eindigen de rotsen en slaan de golven woest in op de kust, waardoor er een soort spuitgat ontstaat. Dit bijzondere natuurfenomeen mag niet op je lijstje ontbreken.

10. Puerto de Mogan: Dit idyllische plaatsje is gelegen in het Zuiden van het eiland. De kleurrijke huisjes zijn gelegen rondom de visserij- en jachthaven van de gelijknamige gemeente. Op vrijdag vindt je hier de wekelijkse markt, die menig toerist graag bezoekt.

Ook met de auto Gran Canaria verkennen?

, ,
Open chat
1
Stuur mij een berichtje!
Hey!
Heb je een vraag?
Stuur mij gerust een berichtje!
Groetjes,
Sofie