Terug in de tijd in Rome

Een stedentrip naar Rome! 

Rome is deperfecte bestemming voor het voor of najaar. Hoewel deze stad voor en na het hoogseizoen nog steeds veel toeristen trekt, is het er toch een stuk rustiger dan in Juli-Augustus. 

De hoofdstad heeft ongelofelijk veel te bieden! In elke straat staat wel een speciaal of indrukwekkend gebouw, een prachtige fontein of zit er ergens een lekker pizzatentje! Rome is het best te voet te verkennen, of met een van de vele elektrische fietsen die je in de hele stad ziet. 

De koepel van de sint-pietersbasiliek

Hier zijn mijn tips voor een lang weekend Rome: 

* Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanstad: Met een bezoek aan Vaticaanstad doe je twee landen aan in 1 citytrip, en het is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld! De toegang tot de Sint-Pietersbasiliek is gratis, maar een gegidste rondleiding is geen overbodige luxe. Ga zeker ook langs het Vaticaanse museum, met als kers op de taart een bezoek aan de Sixtijnse kapel, waar je het beroemde fresco van Michelangelo kan bewonderen, “De schepping van Adam”. 

De spiraalvormige trap in het Vaticaans museum

* Ga terug in de tijd met een combi-bezoek aan het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijnheuvel. Naast het Forum Romanum ligt ” The Altar of the Fatherland”, ook wel bekend als Il Vittoriano. Op het dak van dit monument, heb je een spectaculair zicht over de stad. 

* De Trevi fontein mag eigenlijk niet op je lijstje ontbreken. De grootste en bekendste fontein van Rome, getekend door Bernini, is gebouwd tegen de achtergevel van het Palazzo Poli. Vanaf 8u is het er een drukte van jewelste, dus voor leuke foto’s moet je even wat vroeger opstaan. 

* Het grote park Villa Borghese, is een leuke tussenstop om even de stad te ontvluchten. Neem de trappen bij de Piazza del Popolo en loop zo het park in. Naast de prachtig aangelegde tuinen, kan je er ook diverse musea, villa’s, paviljoenen en sculpturen vinden. 

Villa Borghese

* Maak een wandeling langs Circus Maximus, langs de bekende “Bocca della Verità”, door de rozentuin naar de sinaasappeltuin.Van hieruit heb je een mooi uitzicht op de wijk Trastevere. Ga tijdens je wandeling ook zeker langs de Maltese ambassade. 

* De levendige wijk Trastevere is heel bekend bij de liefhebbers van lekker eten en drinken. De diverse trattoria’s , wijnbars en cafés met speciaalbieren bieden een traditionele kijk op de Italiaanse keuken. Zowel overdag als ’s avonds is het leuk om een rondje door de wijk te wandelen. 

Veel plezier op jouw volgende trip naar Rome!

Zelf het prachtige Rome ontdekken?

Vraag hier jouw voorstel aan

, , ,
Open chat
1
Stuur mij een berichtje!
Hey!
Heb je een vraag?
Stuur mij gerust een berichtje!
Groetjes,
Sofie