NAAR IBIZA OP VAKANTIE ZONDER TE FEESTEN?

Het is geen geheim dat Ibiza bekend staat als een feesteiland. Je hebt vast wel al filmpjes gezien van hele groepen jongeren die languit op de grond liggen op de luchthaven na een party-week.

Het was mij dan ook duidelijk dat Ibiza geen eiland was voor mij met al dat feestgedruis..

Boy was I wrong..

Om er even een weekje tussenuit te knijpen en niet heel ver te hoeven vliegen, besloten we Ibiza toch een kans te geven. Hoe meer opzoekwerk ik deed, hoe enthousiaster ik werd om dit eiland te gaan verkennen en ik kan niet wachten om het met je te delen!

Je kan het eiland eigenlijk bijna in 2 delen opsplitsen. De zuidelijke regio van Playa d’en Bossa en ook de strip in Sant Antoni zijn inderdaad weggelegd voor de partypeople, dus behalve een rondje lopen in Sant Antoni hebben wij deze links laten liggen.

Langs de andere kant ligt het eiland vol leuke baaitjes, mooie natuur en enkele heel leuke dorpen, waarvan je nooit had gedacht dat je ze op Ibiza zou vinden. 

Wil je deze kant van Ibiza graag ontdekken, dan is het aan te raden een auto te huren. De wegen zijn verrassend goed (en ja, dat komt van een Belg ;-)) en zo kom je op de allermooiste plekken!. Alleen moet je er rekening mee houden dat er ‘s avonds weinig tot geen straatverlichting is.

Santa Eularia

De derde grootste stad van Ibiza is een stuk rustiger dan de hoofdstad en Sant antonio. Bij het wandelen deed het mij vooral aan een Spaanse Costa denken. De lange boulevard, geflankt door hoge palmbomen, neemt je mee tot aan het haventje waar je je ogen uitkijkt op de prachtige jachten die hier liggen. Vanuit deze haven kan je ook de ferry nemen naar Formentera. Hier vindt je een mooie grote zandstrook met een stukje ondiep water, ideaal dus voor gezinnen met jongere kinderen en voor reizigers die willen ontsnappen aan de luidruchtige bars en discotheken.

Cala san Vicente

Deze Cala is een heel leuk plekje. Gelegen onderaan een klif met een heel erg mooi blue flag strand en een boulevard. Wij gingen er eigenlijk heen omdat ik een restaurantje gevonden had om mijn vriend zijn verjaardag te vieren. Het restaurant zelf (The Boathouse) is trouwens echt een aanrader! De sushi is abnormaal lekker! Vanuit dit dorp kan je ook de wandeling maken naar Far de sa Punta Grossa, een verlaten vuurtoren met een prachtig uitzicht. Na bijna een uur zoeken waar de hike begint, hebben wij het maar opgegeven en zijn we verder gereden. Ik heb maar 1 tip: rij niet helemaal tot aan het google maps punt, want daar is het dus niet. 🙂

Portinatx

Voor mij was dit dorp echt een aanrader! 2 heel kleine baaitjes met zandstrand en leuke restaurantjes. Er is ook vuurtoren waarnaar je kunt wandelen, je kan er kajaks huren of gewoon lekker op het strand liggen. Voor de lunch wilden we naar Los Enamorados, maar die was helaas vol. Gelukkig was er nog plaats bij Magical Portinatx, het restaurant van het Barceló hotel dat aan de andere kant van de weg ligt. Hier hebben we genoten van heerlijke Spaanse tapas.

Santa Gertrudis

Dit kleine dorpje, gelegen in het binnenland, ademt echt “chill”. Het dorpje heeft een super vrolijke uitstraling en is al geweldig om gewoon even door te wandelen. Er zijn een heleboel schattige restaurantjes om te genieten van een lekkere lunch of diner, maar wij hielden het bij een milkshake bij de gelateria.

Pont d’en Lluquinó

Dit was een heel bijzondere plek. Een prachtig door de natuur gevormde brug, waarvan je in het begin niet helemaal zeker bent of je er wel op wilt gaan staan. Aan deze medaille zit wel even een keerzijde: De weg erheen is best pittig. Reken ongeveer 45minuten om naar beneden te lopen (en dus ook weer naar boven) over een weg vol putten en stenen.  Het google maps punt neemt je mee tot aan de parking. Van daar volg je het linker pad naar beneden. Neem zeker voldoende water mee en draag dichte schoenen!

Mirador es vedra

Het uitzichtpunt van Es Vedrà is een hele leuke wandeling naar het uiteinde van een klif. Hier kan je super leuke foto’s nemen met de eilandjes van Es Vedrà op de achtergrond. Vanop het uitzichtpunt kan je ook links de berg op klimmen om zo bij de vuurtoren te komen.

Ibiza Stad

Als hoofdstad van het eiland mag je deze eigenlijk niet missen. Wij parkeerden de auto bij de Ikea, van daar is het een kwartiertje wandelen langs de haven. Dalt Vila, het oude centrum van Ibiza Stad is super leuk! Volg de kleine straatjes tot bovenaan de kathedraal en loop langs de andere kant weer naar beneden. Beneden kom je langs een heleboel kleine straten met leuke hippie winkeltjes en krijg je instant een ibiza gevoel. Het modernere deel van Ibiza-stad hebben wij links laten liggen. 

Open chat
1
Stuur mij een berichtje!
Hey!
Heb je een vraag?
Stuur mij gerust een berichtje!
Groetjes,
Sofie